Слънце навън, изкуствена светлина и излъчване от екраните в помещенията. Бързо променящите се светлинни условия често са предизвикателство за тези, които носят очила. Но където има проблем, EssilorLuxottica предлага най-новото технологично решение – фотохромни лещи Transitions® Light Intelligent Lenses™! Защо да изберете тези лещи?

фотохромни (самозатъмняващи се) очила – това са очила, които променят цвета на лещите си в зависимост от това дали са изложени на директна слънчева светлина или са на закрито. Това определено е най-удобният начин за защита и корекция на зрението едновременно.

Как работят фотохромните очила?

Фотохромните очила автоматично и бързо потъмняват. Когато са изложени на слънце, фотореактивните вещества в лещите реагират на ултравиолетовото излъчване. Този процес предизвиква потъмняване на лещите, като защитава очите от нежеланите отблясъци и вредните ефекти от UV излъчването. Когато околността отново е по-слабо осветена, например при преход към затворено помещение, стъклото бавно ще се върне към прозрачното си състояние. Процесът на потъмняване отнема около 30 секунди, докато връщането към прозрачно състояние отнема около 5 минути.

На пазара има много фотохромни очила, но ние винаги искаме да предложим най-доброто. Затова на eyerim можете да намерите фотохромни лещи Transitions® Light Intelligent Lenses™ от глобалния оптичен гигант EssilorLuxottica. Какво прави тези лещи специални? Нека разгледаме.
 

1) Transitions Signature GEN 8®

Тези адаптивни очила от осмо поколение са предназначени за ежедневна употреба. В помещение са прозрачни, но започват да потъмняват, когато са изложени на UV светлина. Те предоставят 100% защита от UV излъчване и са налични в два цвята: кафяв (за повишаване на контраста) и сив (неутрален, поддържа правилното цветно зрение).

2) Transitions XTRActive®

Ако сте особено чувствителни към светлината или често сте изложени на интензивна светлина, новите лещи Transitions XTRActive® са за вас. Това са най-тъмните фотохромни лещи с допълнителна защита от светлина, идеални и за шофьори. Те предоставят 100% защита от UV излъчване и ефективно филтрират до 34% вредна синьо-виолетов светлина на закрито и до 90% на открито. В помещение остават леко оцветени, но това не влияе на качеството на зрението. Добрата новина е, че преходът от тъмно към прозрачно състояние е с 35% по-бърз от другите лещи.

Проучванията, проведени сред потребителите на очила, показват, че в много ситуации – като шофиране, излагане на интензивна дневна светлина, гледане на екрани или престой на места, изложени на изкуствена светлина – предпочитат новото поколение лещи Transitions XTRActive.

Често задавани въпроси

1) Каква е разликата между лещите Transitions и традиционните прозрачни лещи?

Традиционните прозрачни лещи ефективно коригират зрението, ако имате рефрактивна грешка (късогледство, далекогледство, астигматизъм). Лещите Transitions обаче са една крачка напред, като гарантират, че очите ви са изложени само на оптималното количество светлина, защитавайки зрението ви при всякакви условия на осветеност.

2) Блокират ли лещите Transitions ултравиолетовата радиация и синята светлина?

Лещите Transitions блокират до 100% от вредното UV лъчение, което може да причини увреждане на очите, включително изгаряния на роговицата и дегенерация на ретината. Полезни са и за филтриране на разсейващи светлинни отражения – благодарение на способността им да потъмняват при ярка слънчева светлина, те ви позволяват да виждате по-добре и намаляват отразяването на светлината от повърхността на водата, снега, пътя или други повърхности. Това означава, че очите ви ще бъдат по-малко уморени и можете да се концентрирате върху важни дейности.

Възможността за филтриране на синя светлина от цифрови устройства също е страхотен бонус. Transitions Signature GEN 8 филтрира до 20% от вредната синьо-виолетова светлина в светло състояние и 85% – в затъмнено състояние. Transitions XTRActive филтрира до 34% от синьо-виолетовата светлина на закрито и до 90% от синьо-виолетовата светлина на открито.
 

3) Мога ли да добавя лещи Transitions към всяка рамка?

Лещите Transitions са подходящи за всички рамки от гамата на eyerim, така че можете лесно да съчетаете най-модерната грижа за очите с вашия личен стил.
 

4) Мога ли да избера очила Transitions, дори и да не ми трябват диоптри?

Страхотната новина е, че можете да се насладите на предимствата на технологията за лещи Transitions дори когато не се нуждаете от диоптри. Просто изберете произволна рамка от менюто на eyerim. При избора на очила изберете „Искам очила без диоптри“, а в следващата стъпка – „Самозатъмняващи (фотохромни) лещи“

• Transitions Signature Gen8 са идеални за ежедневието и можете да избирате от 2 цвята. Те предлагат най-добрата защита за вашите очи от отблясъци.

• Transitions XTRActive, от друга страна, са идеални за тези, които прекарват много време на ярко слънце или в колата, където се активират и намаляват отблясъците, независимо къде отивате

 

5) Трябват ли ми още диоптрични слънчеви очила, когато имам един чифт Transitions?

Няма да навреди да запазите чифт диоптрични слънчеви очила, тъй като те са по-подходящи, ако седите на слънце дълго време (например на почивка). Самозатъмняващите се очила с лещи Transitions не са непременно заместител на вашите слънчеви очила, а друга възможност да направите живота си малко по-лесен, когато преминавате между закрито и открито.


Интересувате ли се от уникалните свойства на фотохромните лещи Transitions by Essilor? Поглезете се с тях и на eyerim!