Онлайн индустрията за очила скоро преживя масов пробив и покупката на очила онлайн никога не е била по-лесна. Тайната за избора на перфектно пасваща двойка очила е проста: знаете вашия размер. Разбира се, разбираме, че безупречното прилягане е съществено, но в същото време предизвикателство. Съставихме това ръководство за размер, което вероятно може да отговори на всички въпроси, които сте търсили до сега в Google. Нека да разберем всичко за идеалния размер, размерите на рамката и съветите за самостоятелно измерване.

Как да изберем правилната рамка

В случая с диоптърни очила, както и слънчеви очила, трябва да се разберат няколко размера на рамките, които са важни при избора на размер. Какви са те?

  

Ширината на лещата е хоризонталният диаметър на лещата в най-широката й точка, обикновено наричана от оптометристите 'размер на ока'.

Височината на лещата измерва лещата вертикално в най-високата й точка и често се определя като 'стандартна'. Въпреки нещастният факт, че различни марки имат различни определения за 'стандартна' височина, тя обикновено е около 32-38 милиметра.

Ширината на моста хоризонтално измерва частта над носа между лещите, обикновено варираща от 14-24 милиметра.

Дължината на дръжките измерва дръжката от пантата в предната част до края на дръжката зад ухото, включително огъващата се част. Обикновено попада между един от три стандарта - 135, 140 или 145 милиметра.

Как да открием перфектния размер?

Съвет #1: Проверете размера на текущата си рамка


Сте в предимство, ако вече имате двойка очила у дома. Ако погледнете вътре в очилата си, в повечето случаи ще откриете поредица от числа, които показват размера на вашата рамка и изглеждат така: 52 [] 22 145. Всяка двойка очила е различна и информацията за размера може да бъде намирана на различни места - обикновено от вътрешната страна на дръжката, моста или ушната част. Какво означават тези числа? Много е просто. Ако числата са 52 22 145, размерите на вашата рамка са:

• 52 мм ширина на лещата
• 22 мм ширина на моста
• 145 мм дължина на дръжките

След като проверите тези размери, ги сравнете с размерите на очилата, които току-що избрахте. Ако те са подобни, продължете напред! Това трябва да е правилното прилягане за вас.

Съвет #2: Измерете сегашната си рамка сами


Ако числата не са отпечатани върху вашите рамки, това не е краят на света. Ето кога идва моментът да покажете ръчните си умения! Сега, когато вече сте научили кои размери трябва да знаете, за да определите размера на вашата рамка, можете лесно да ги измерите с милиметрова линийка или метър за шиене. Вашата днешна DIY дейност е завършена и отново сте с една стъпка по-близо до идеалното прилягане на вашите нови очила.

Съвет #3: Използвайте кредитна карта

Не се шегуваме. Ширината на кредитната карта е приблизително същата като ширината на лещата със стандартен размер (също определена като 'M' или 'среден' размер) и може да бъде идеалният инструмент, който да ви помогне в тази ситуация.

  

Вземете кредитна карта, застанете пред огледалото, поставете единият ѝ край в средата на носа си и наблюдавайте мястото, където другият край свършва. Ако картата свършва в края на окото ви, трябва да изберете стандартен размер (M). Ако тя се разпростира отвъд края на окото ви, тогава вашият размер е малък (S). Ако картата, от друга страна, дори не достига до края на окото ви, вашият размер е голям (L). Това е. Бързо и лесно.

Съвет #4: Използвайте нашата Виртуална примерка


Освен измерването на очилата си, опитайте да използвате нашата Виртуална примерка. Всеки от нас има различно лице по отношение на размер, форма или други характеристики. Магическото огледало е чудесен начин да видите как очилата ще изглеждат и ще ви паснат. Можете да пробвате хиляди форми, цветове, типове и марки, докато не намерите идеалната - всичко това от уюта на дома ви. Очаровани от последните технологии, както и ние, трябва да признаем, че тези измервания все още не са точни и ви препоръчваме да се придържате към допустима грешка от 2-3 милиметра, когато използвате виртуални инструменти за примерка.

ЗНАЕХТЕ ЛИ, ЧЕ...?


• Много от очилата са универсални по размер, така че пасват на повечето хора, точно както и диоптърните очила от нашата собствена колекция OiO от eyerim или Kohe от eyerim.
• За голямото мнозинство от хората стандартният размер (M) е правилният.
• Много марки винаги произвеждат свои диоптърни очила и слънчеви очила само в стандартен размер. Те произвеждат по-големи / по-малки размери само в случай на най-продавани модели.

Така че, бъдете търпеливи и спокойни. При избора на очила е най-важно да се чувствате удобно и да бъдете щастливи. Нека търсенето на очила бъде едно удоволствие, а не задължение. Със сигурност ще намерите най-подходящите очила за вас, без значение дали са с диоптър или слънчеви.