Пазарска чанта (0)

Нямате артикули в количката си.
За да направите поръчка, трябва да изберете някой продукт първо
  • E-МАГАЗИН
  • Инфо
  • Профил
 

Диоптрични стъкла на eyerim:
кои са най-добрите за вас?

Публикувано на 5.10.2022 г., 5 минути четене

 
 

Повече от 500 000 клиенти вече се радват на по-добро зрение благодарение на нашите диоптрични очила, които съдържат първокласни зрителни лещи, създадени в сътрудничество с EssilorLuxottica — един от водещите европейски производители на диоптрични лещи.

Френската компания Essilor има 160-годишна традиция, като участва в значителен технологичен прогрес в областта на офталмологичната оптика. Компанията управлява три иновационни и технологични центъра и работи с международна мрежа от публични и частни изследователски институции, за да разработи по-добри решения за зрителните нужди на всеки, независимо от това къде живее или какъв е доходът му. Научете повече за EssilorLuxottica тук.

Essilor

Френската компания Essilor има 160-годишна традиция, като участва в значителен технологичен прогрес в областта на офталмологичната оптика.

Поръчвайки диоптрични очила с лещи от EssilorLuxottica, можете да сте сигурни, че получавате комбинация от няколко допълващи се технологии, които коригират вашето зрение, защитават очите ви и подобряват зрителната острота.

Но как да изберете очила, така че да са оптимално адаптирани към всички ваши нужди? Кой тип е най-добрият за вас и от какви подобрения имате нужда?

 

Видове лещи

Как трябва да ви помогнат новите очила?

Да виждате по-добре надалече

Да виждате по-добре надалече

Да виждате по-добре надалече – в този случай ви трябват очила за далечно виждане, които коригират късогледството (миопия), т.е. състояние, при което можете да виждате близките обекти без проблем, но тези, които са по-далеч, изглеждат замъглени. В лекарската рецепта това състояние се обозначава със знак минус (-) и тези лещи се наричат "минусови лещи" или разговорно "минуси".

Да виждате по-добре надалече
Да виждате по-добре наблизо

Да виждате по-добре наблизо

Да виждате по-добре наблизо – в този случай имате нужда от очила за близко виждане, които коригират далекогледство (хиперопия), т.е. състояние, при което виждате повечето обекти замъглени, независимо от тяхното разстояние. В лекарската рецепта това състояние се обозначава със знак плюс (+) и тези лещи се наричат „плюс лещи“ или разговорно „плюсове“.

Да виждате по-добре наблизо
Да виждате по-добре наблизо и надалеч

Да виждате по-добре наблизо и надалеч

Да виждате по-добре наблизо и надалеч – в този случай имате нужда от мултифокални очила, които коригират и двата проблема – късогледство (миопия) и далекогледство (хиперопия). Безспорното им предимство е, че не се налага да сменяте няколко чифта очила.

Да виждате по-добре наблизо и надалеч
Да виждате по-добре наблизо и надалеч

Осигурете си цифров комфорт

Осигурете си цифров комфорт – специалните лещи Eyezen® съдържат усъвършенствана система за филтриране на вредната синя светлина от цифровите екрани, което значително намалява зрителната умора и други свързани с нея проблеми (главоболие, замъглено зрение).

Да виждате по-добре наблизо и надалеч
лещи без диоптри

лещи без диоптри

лещи без диоптри – можете да използвате този тип очила и като моден аксесоар. Очилата нямат диоптър, но можете да ги подобрите с филтър за синя светлина например.

лещи без диоптри


Подобрения на диоптрични лещи

 

Подобрения на диоптрични лещи

Класически лещи

Класически лещи

Класически лещи. Не позволявайте на името да ви заблуди — нашите класически лещи от EssilorLuxottica са първокласни прозрачни лещи, които са антирефлексни, устойчиви на надраскване, хидрофобни (водоустойчиви) и както всички наши очила, предлагат 100% UV защита.

Класически лещи
Лещите със син филтър

Лещите със син филтър

Лещите със син филтър имат специално антирефлексно покритие, което блокира до 35% от вредната синя светлина от всички цифрови устройства. Така умората на очите, зачервяването им, главоболието и проблемите със съня намаляват. Тези лещи осигуряват 100% UV защита, устойчиви са на надраскване, зацапване и са подходящи за всякакъв вид дейности, както и за ежедневно носене.

Лещите със син филтър
Диоптричните слънчеви очила

Диоптричните слънчеви очила

Диоптричните слънчеви очила комбинират слънчеви и диоптрични очила, което ги прави идеално решение 2 в 1. Можете да изберете класически, поляризирани или стилни огледални лещи.

- Класически слънчеви лещи – тонирани лещи от EssilorLuxottica категория 3, които абсорбират 83% от светлината за оптимална защита срещу радиация в слънчеви дни. Можете да ги изберете в един от три цвята – зелен, кафяв или сив.

- Поляризирани лещи – най-добрата защита срещу UV радиация под слънцето. Поляризираните слънчеви лещи от EssilorLuxottica предлагат максимален комфорт през слънчевите дни, тъй като блокират отраженията и отблясъците от повърхности, като вода, шосе, сняг или табло. Те са идеални за спортни дейности, почивка край водата или шофиране.

- Огледални лещи – тонирани лещи от EssilorLuxottica, категория 3, които абсорбират 83% от светлината за оптимална защита срещу радиация в слънчеви дни, но получавате огледален ефект на изображението в сравнение с класическите слънчеви лещи! Предлагаме нашите "огледала" в три цвята: златист, сребрист и син.

Диоптричните слънчеви очила
Фотохромните лещи

Фотохромните лещи

Фотохромните лещи премахват необходимостта от постоянна смяна на диоптрични и слънчеви очила. Тези самооцветяващи се лещи от EssilorLuxottica , които се адаптират към светлината, са прозрачни на закрито, но автоматично потъмняват на слънце. Процесът на потъмняване отнема около 30 секунди, а процесът на изсветляване отнема около 5 минути. Тези лещи са наистина многофункционални – те също предлагат 100% UV защита и до 35% защита от синя светлина.

- Стандартни фотохромни лещи – тези адаптивни лещи са предназначени за целодневно носене. На закрито те са само леко оцветени (почти прозрачни), но потъмняват при излагане на UV светлина. Осигуряват 100% защита срещу UV лъчение. Предлагат се в 2 цвята: кафяво (увеличава контраста) и сиво (неутрално, поддържа правилно цветоусещане).

- Премиум фотохромни лещи – нашите най-тъмни фотохромни лещи. Те са оптимални за хора, които прекарват по-голямата част от времето си на открито и в същото време зад волана на автомобила. Тези лещи остават частично затъмнени дори на закрито.

Фотохромните лещи
 
Дебелина на лещите
 

Каква е разликата в дебелината на лещите?

Стандартни лещи

Стандартни лещи

 
Препоръчителниятразмер на диоптъра е: +/- 2,00

Oсвен че блокират 100% от UV лъчите, тези лещи са устойчиви на надраскване, те са антирефлексни и хидрофобни. Техният индекс на пречупване е 1,5, а препоръчителният максимален размер на диоптъра е +/- 2,00.

По-тънки (олекотени) лещи

По-тънки (олекотени) лещи

 
Препоръчителниятразмер на диоптъра е: +/- 4,25

В сравнение с основните лещи, те са по-тънки и по-леки с 25%. Освен че блокират 100% от UV лъчите, тези лещи са 7 пъти по-устойчиви на надраскване, имат антирефлексен и хидрофобен слой. Коефициентът им на пречупване е 1,60, а препоръчителният максимален размер на диоптъра е +/- 4,25.

Есктра олекотени лещи

Есктра олекотени лещи

 
Препоръчителниятразмер на диоптъра е: от +/- 4,50 до +/- 6,00

В сравнение с основните лещи, те са по-тънки и по-леки с до 40%. Освен че блокират 100% от UV лъчите, тези лещи са много устойчиви на надраскване, имат антирефлексно и хидрофобно покритие. Техният индекс на пречупване е 1,67, а препоръчителният максимален размер на диоптъра е от +/- 4,50 до +/- 6,00.

 

eyerim vision или премиум лещи?

При всеки тип лещи от нас имате избор между стандартна версия под формата на лещи eyerim vision и премиум версия, наречена Essilor premium.

eyerim vision са нашите качествени, стандартизирани лещи на достъпна цена. Можете да разчитате на антирефлексен слой и закалена повърхност, устойчива на надраскване и замърсяване.

Essilor premium са изработени по поръчка лещи, които имат повърхностна обработка Crizal® от оптичния гигант EssilorLuxottica. Комбинацията от ексклузивни технологии предпазва вашите лещи, така че те са силно антирефлексни, устойчиви на надраскване, вода и мазнини. Каквото и да правите, лещите ви никога няма да ви разочароват.

 
 

Защо са страхотни нашите диоптрични лещи?

При нас можете да разчитате на същото сертифицирано качество на диоптрите, каквото можете да намерите в наземните оптики. Но защо цената на лещите варира толкова много? При физическите оптики цената на очилата трябва да включва например разходите за наем на бизнес помещения, енергия, дистрибутори, повече служители и т.н. Ние купуваме очила директно от световни марки , работим с френската EssilorLuxottica за лещи, така че нямаме нужда от посредници и не се налага да плащате нищо допълнително. Сертифицираните диоптрични лещи дори се шлифоват от нашия квалифициран оптометрист директно в собствената ни лаборатория.

 
 
Избирам
Затваряне
Избирам