Ако и вие сте сред тези, които постоянно се мъчат с превключването между слънчеви и диоптрични очила, е време да спрете и да се насладите на практически комфорт и стил в едно. Чули ли сте за слънчеви диоптри?

Да, всички обичаме слънцето, за съжаление е доказано, че неговите лъчи вредят не само на кожата, но особено на зрението ни. В предишния членк обсъдихме проблемите, причинени от липсата на защита на очите от силното UV излъчване - предотвратете дразнене, зачервяване, сълзене, възпаление на роговицата, конюнктивата и много други проблеми с практичен помощник, който е стилен и ефективен - слънчеви диоптрични очила!

Какви са слънчевите диоптри?

Слънчевите диоптри са по същество класически слънчеви очила, оборудвани с диоптрични стъкла. Тези очила комбинират корекцията на зрението с нуждата да защитаваме очите от вредните UV лъчи. Много хора, които се нуждаят от диоптрични очила за ежедневно носене, често не могат да си представят как биха се насладили на лятното слънце без да трябва да избират между остър зрителен агъл и защита на очите. Затова слънчевите диоптри са идеалното решение.

За кого са подходящи слънчевите диоптри?

Отговорът е прост - слънчевите диоптри са подходящи за всеки, който трябва да коригира зрението си и иска да защити очите си от слънцето. Без значение дали сте късоглед, далекоглед или имате астигматизъм, диоптричните слънчеви очила са отлично решение. Те са също подходящи за хора, които провеждат много време навън и искат да защитят очите си от дългосрочните щети, причинени от UV излъчването.

Предимства и недостатъци на диоптричните слънчеви очила

Основните предимства на диоптричните слънчеви очила включват комбинацията от остър зрителен агъл и защита на очите. Не е нужно постоянно да превключвате между диоптрични и слънчеви очила, което значително улеснява живота. Това е особено важно за хората, които активно прекарват време навън.

Освен това можете да изберете от широка гама от стилове и цветове, за да са вашите нови очила точно според вашия вкус. В eyerim ще намерите голям избор на рамки от световни марки, както и нашите собствени колекции OiO и Kohe by eyerim.

Относно недостатъците, някои хора може да мислят, че диоптричните слънчеви очила са малко по-скъпа инвестиция в сравнение с обикновените очила. Но това не е така - вместо двойка очила (диоптрични и слънчеви), ви е нужна само една!

А колко струват тези очила? В eyerim предлагаме подобрение на очилата с диоптрични слънчеви стъкла за 64,90 лв.

Как да изберете подходящи слънчеви диоптрични очила?

Изборът на правилните диоптрични слънчеви очила може да бъде труден. Но с нашия интуитивен процес в eyerim.bg това е лесно! От нашия широк асортимент можете да изберете произволни диоптрични или слънчеви рамки, които можете да подобрите с диоптрични слънчеви стъкла от оптичния гигант EssilorLuxottica.

*Преди покупка на очила, съдържащи диоптри, ви препоръчваме да посетите очен лекар, за да бъдат данните ви възможно най-актуални. Тази информация можете да въведете/качите в нашата онлайн форма при покупка на очила.

Слънчевите диоптри са практично и стилно решение за всеки, който иска остро зрение и същевременно 100 % защита от слънцето. Заслужавате да имате всичко в едно - комфорт, защита и стил. Затова не се колебайте, кликнете на eyerim.bg и открийте възможностите, които диоптричните слънчеви очила могат да ви предложат!