• E-МАГАЗИН
  • Информация:
  • Профил

Proclear Контактни лещи

Контактните лещи са модерен оптичен помощник, предназначен предимно за корекция на зрителни дефекти (късогледство, далекогледство, астигматизъм и пресбиопия). Те помагат да се пречупва светлината, която влиза в окото, и така подобряват зрението. Как да изберете правилните контактни лещи? Ние ще ви помогнем!

Какви са предимствата на контактните лещи?

Допускате ли възможността да пробвате контактни лещи? Ето някои от техните предимства, които могат да ви убедят.

- Контактните лещи не изкривяват контура на лицето, както може да стане с очилата.
- Няма нужда да сменяте слънчеви очила и диоптрични очила – можете удобно да носите слънчеви очила и в същото време да имате контактни лещи.
- Можете да упражнявате всички видове спорт безопасно.
- Те са удобни и не се плъзгат по носа, като очилата.
- Чрез тях ще можете да фокусирате по-добре, а отраженията в стъклата на очилата няма да ви заслепяват.
- С контактни лещи няма да правите компромиси с грима си.

Как да изберете контактни лещи?

Първо, трябва да решите кога най-често ще използвате контактните лещи. След това трябва да определите какъв вид корекция ви е необходим.

Видове контактни лещи

Най-честната и най-важна категоризация на контактните лещи се основава на типа корекция на зрението, която лещите предоставят. Всички контактни лещи могат да бъдат разделени на:

- Сферични контактни лещи – прозрачни диоптрични лещи, предназначени за корекция на късогледство или далекогледство. Те ви позволяват удобно и безопасно да изпълнявате дейности, които са много трудни с очила.
- Торични контактни лещи – предназначени за корекция на астигматизъм, тъй като имат цилиндрична корекция.
- Мултифокални контактни лещи – използват се за корекция на пресбиопия. Това означава, че коригират зрението и на далече, и на близо.

Лещите можете да изберете и според предпочитанията за време на носене, а именно:

- Еднодневните контактни лещи са най-малко натоварващи за очите и не се нуждаят от съхранение в разтвор или друг вид поддръжка. След еднократно носене трябва да се изхвърлят.
- Месечни контактни лещи са идеални за тези, които са свикнали да носят лещи и се справят с редовния режим на слагане, сваляне и правилно съхранение на лещите. Те могат да се използват до 30 дни.

Избягвайте да носите контактни лещи след препоръчителния период на носене. Това може да доведе до отрицателни здравни последици.

Материали на контактните лещи

В нашата оферта ще намерите качествени контактни лещи от хидрогел и силикон-хидрогел, които се различават по съдържанието на вода и кислородната пропускливост. Не всички материали за лещи може да ви паснат добре, така че преди да изберете най-подходящите за вас, по-добре опитайте няколко вида.

Допълнителни параметри при избора на контактни лещи

Освен посочения тип, време на носене и материал, при избора на лещи трябва да вземете предвид също:

- Вид корекция: след прегледа очният лекар ще ви каже какъв вид зрителен дефект трябва да коригирате. Това обикновено включва късогледство, далекогледство, астигматизъм и пресбиопия.
- Брой диоптри: тази стойност също ще бъде определена от вашия очен специалист. На контактните лещи тя се обозначава със символите D, PWR или Dpt, след които следва съответната числова стойност. ВНИМАНИЕ - броят диоптри на контактните лещи може да не съответства на диоптрите на очилата.
- Кривина: тази стойност изразява кривината на задната повърхност на контактната леща, която трябва да съответства на кривината на роговицата (BC). Нейната стойност обикновено е 8 (със стойност след десетична запетая) или понякога 9.
- Диаметър на лещата: стойността, която указва ширината на лещата. Най-често тя се движи в интервала между 13,5 и 14,5 мм. Обърнете внимание на тази стойност особено когато променяте марката на контактните лещи.

Как да се грижите правилно за контактните лещи?

Правилната грижа за контактните лещи е ключова, тъй като тя осигурява не само удобно носене, но и безопасност за здравето. След внимателно премахване на контактните лещи от окото, винаги ги слагайте в кутията със специален разтвор, който ги почиства, дезинфекцира и хидратира отново. Не забравяйте, че самата кутия трябва да се измива всеки ден с разтвор и да се остави да изсъхне.

Как правилно да поставите контактните лещи?

Това са първите ви контактни лещи и не знаете точно как да ги поставите? Ето бързо ръководство:

1) Измийте и подсушете ръцете си добре.
2) Вдигнете контактната леща от кутията с края на пръста си.
3) След това я поставете на върха на показалеца си с краищата нагоре. Проверете отстрани дали контактната леща не е обърната наопаки. Ако е правилно ориентирана, трябва да наподобява формата на купа.
4) Внимателно дръпнете надолу долния клепач със средния пръст, погледнете нагоре, дръжте окото си широко отворено и поставете лещата в центъра на окото.
5) Затворете окото и мигайте. Правилно поставената контактна леща трябва да стои удобно в окото.
6) Поставете втората леща по същия начин.
 

Марки

Скриване на филтъра Показване на филтъра
филтъра
Сортиране: Според любимите  
Filter by
Показване: 9
Показване 1 - 9 / 9

Защо eyerim

Безплатна доставка от 120,00 лв.
Наложен платеж
30 дневен срок за връщане
Оторизиран дилър
Виртуално изпробване
Намерете вашия размер

СЪВЕТ №1: Проверете размера на сегашните си очила

  • Погледнете вътрешната страна на сегашните си очила. Обикновено ще откриете поредица от цифри, които представляват размера на рамката и изглеждат по следния начин: 52 [] 22 145
  • Информацията за размера на рамката най-често се намира от вътрешната страна на страничното рамо или на моста
Проверете размера на сегашните си очила

СЪВЕТ № 2: Използвайте карта за плащане

S
M
L
Картата се разпространява добре извън края на окото ви
Картата завършва в края на окото
Картата не достига до края на окото ви

Размери на рамката на очилата

Размери на рамката на очилата

Вземете добре дошли отстъпка

Не пропускайте страхотни оферти или нови пристигания и се абонирайте за бюлетина на eyerim!

Избирам
Избирам
Пазаруване на eyerim.com
Безплатна доставка от 120,00 лв.
Наложен платеж
30 дневен срок за връщане
Оторизиран дилър
Виртуално изпробване
Споделяне