По традиция седмиците на модата идват с новости в света на модата и дизайнът на очила не е изключение. Открийте подобренията на класическите модели, намирайки перфектния баланс между тенденции и надвременност, новост и носталгия.

"Модата е това, което купуваш, но стилът е това, което правиш с нея."


Годината 2023 идва с освежаване на слънчевите и диоптричните очила с нови материали, магическо ретро докосване, футуристичен дизайн и ярки цветове. Отидохме на най-престижните седмици на модата и подбрахме за вас 5-те най-добри тенденции на този сезон. На коя от тях няма да устоите?

#1 Смели класики


Страхотен избор за хората, които искат да се откроят благодарение на очилата си, но в същото време да запазят класическа и вечна визия. Тази тенденция, използвана от Ray-Ban или Saint Laurent, се характеризира с изчистените линии на смели рамки в популярния черен или кафяв цвят, които придават индивидуалност на всяко облекло.

Защо да изберете Смела класика?


Тези очила най-често са изработени от висококачествени материали, които са издръжливи, леки и се предлагат в различни форми и размери за да паснат на различни типове лица. Смелите класики са проектирани с внимание към детайлите, за да осигурят удобно прилягане. Те предлагат перфектния баланс между мода и функционалност.

#2 XL щитове


Тази футуристична форма е една от най-ярките тенденции на сезона. Това обикновено са големи очила с плоски, подобни на щит лещи, които покриват голяма част от лицето. Тази тенденция, предлагана например от Oakley или Versace, е чудесен избор за хората, които искат да се насладят на отличителна визия, заедно със 100% защита на очите.

Защо да изберете XL щитове?


При тях можете да намерите разновидности на тази тенденция за слънчевите и диоптричните очила в различни цветове и покрития, включително прозрачни или тонирани стъкла. Независимо дали ще ги изберете в смели геометрични форми или нежни извивки, можете да разчитате на висококачествени материали като леки метали или издръжливи пластмаси, които предлагат едновременно стил и функционалност.

#3 Тесни рамки

Тази година Balenciaga и Burberry ни показаха, че по-малкото определено е повече. Характеризиращ се с по-малки, плътно прилепващи към лицето ви рамки, този дизайн е ода на минимализма от 90-те. Влюбете се в дръзката му простота, която гарантирано ще привлече вниманието на всички около вас.

Защо да изберете тесни рамки?


Това е тенденция, която предлага комбинация от елегантен стил и комфорт. Тесните рамки при слънчевите или диоптричните очила са идеални за тези, които търсят минималистичен, но изтънчен стил. Те са изработени от висококачествени материали, като например леки метали или издръжливи пластмаси, които предлагат едновременно стил и функционалност.
 

"Слънчевите очила са като сенки за очи: те правят всичко да изглежда по-младо и красиво."

– Карл Лагерфелд

#4 Вечните cat-eye


Този неподвластен на времето тип очила предлага обичаната комбинация от винтидж и съвременен стил. Очилата тип cat eye са стеснени във външния ръб, което създава впечатление за котешко око. Както видяхме при Prada или Bottega Veneta, рамките тип cat eye просто издигат външния ви вид на следващото ниво.


Защо да изберете "котешко око"?

Слънчевите очила тип "котешко око" и диоптричните слънчеви очила са чудесен избор за хората с овални или кръгли лица, тъй като балансират пропорциите и създават малко по-остър вид. Това са очила, които ще придадат ретро блясък на външния ви вид, но все пак са достатъчно универсални, за да се съчетаят с широка гама от тоалети и стилове.

#5 Находчиви цветни очила


Наложете си тенденцията на този сезон - цветни очила с творческо въображение - и забравете за скуката! Като добавите цвят към ежедневния си стил, ще покажете на света кои сте в действителност.

Защо да изберете Цветни стъкла?


Тази тенденция е закачлива, уникална и изключително стилна! Изберете незабравими слънчеви очила или осъвременете диоптричните си очила с цветни стъкла. Независимо дали сте в настроение за фини тонове на кафявото, или искате да заложите на смелото червено, розово, жълто или зелено, тази година няма да сгрешите с цветовете.


 

Независимо дали някоя от тенденциите ви е привлякла вниманието, страхотната новина е, че можете да ги намерите всичките в електронния магазин на eyerim! Така че защо да не превърнем ежедневието в спираща дъха уникалност? С тези очила това няма да е проблем.